Историята на Pambos Dancing Center

Pambos Dancing Centre е създаден през 1998 година като клуб за латино танци, фламенко, и гръцки танци, и за времето на своето развитие е създал едни от най-добрите танцьори в страната. Почти всички (понастоящем) инструктори в други школи в страната са излезли именно от Pambos Dancing Centre и са проговорили своето А, Б, … на езика на салсата под вещото ръководство на Памбос Агапиу. Отдавна датират традициите на България в развитието на изкуството на танца. Ето защо клуба още в началото придоби голяма популярност сред хората. Когато става въпрос за нещо такова обаче, не началото е толкова важно колкото самото продължение. И тук проличават качествата на Памбос като ръководител на клуба, който с усърдие, постоянство и желание за самоусъвършенстване успя за кратък период от време да наложи марката на клуба като еталон за професионално обучение в областа на танците. Клубът е единственият, който сформира 5 групи от свои учени��и представящи школата на редица представления в цялата страна. Групите Los Pambos Фламенко, Гръцки танци, Салса и Los Pambos Kids са добре познати на българската публика. Понастоящем Pambos Dancing Centre е най-известната латино школа не само в България, но и извън границите на страната, където чрез групата Los Pambos представя България на всички най-големи международни салса конгреси.

От 2005 година и към момента Pambos Dancing Centre са многократни Абсолютни Шампиони на България!
За трета поредна година (2006, 2007, 2008) Pambos Dancing Centre са носители на 3 от престижните салса награди в категориите – Състезателна дейност, Международна дейност, Цялостно развитие на салсата в България.
От 2007 година Pambos Dancing Centre е организатор на 4 от най-големите и мащабни салса и латино събития като:

  • Латино парти по случай Св Валентин – Февруари
  • Латино карнавал по улиците на София – Март
  • Празнично латино тържество по случай деня на детето – Юни
  • Латино парти на открито по случай деня на София – Септември

Pambos Dancing Centre е основна част в организацията на 3-те най-мащабни социални и латино събития за територията на страната и не само:

  • National Salsa Congress
  • Balkan Salsa Congress
  • Paradise Salsa Holiday